Vill du starta egen städfirma?

Funderar du på att kanske starta en egen städfirma? Städning är ju ofta något som efterfrågas, så det är en ganska smart affärsidé att ha. Det finns dock en del saker du bör tänka på. Det är ju så att städning, det passar inte alla, eftersom det är ganska fysiskt krävande, så det gäller att du har god fysik eller satsar på anställda som har det. Men ofta är det ju en själv som till början får göra allt. Fundera även på vad för städtjänster du vill erbjuda. Många städfirmor har specialinriktningar. Det finns städfirmor som bara jobbar med trappstädning, andra sköter flyttstädningar, saneringar av bostäder, hemstädning eller jobbar med att städa kontor. 

Fler bra tips

Se till att undersöka marknaden och se om behovet finns av dina tjänster där du bor. Fundera även över finansering och hur du ska göra. Läs mer om företagslån och se om det kan passa. Du måste även skaffa utrustning och det kostar en del pengar. Det eftersom många städmaskiner är rätt dyra. 

Du bör även fundera på vad din städfirma ska heta. Det gäller att välja ett bra namn, som är lätt att komma ihåg och som dina kunder förstår. Om du ska specialisera dig inom en viss städning kan det vara bra att ha med det i namnet. Som Gretas flyttstädning istället för bara Gretas städ. 

Skaffa även en bra hemsida, där du har dina tjänster och priser.

28 Jan 2021