När är det ok att sätta upp julbelysningen?

Nu när det är november, så har det ju blivit en hel del mörkare ute allt tidigare. Man blir ju då lite sugen på att sätta upp julbelysning. I alla fall den man har ute. Det är viktigt att ha rätt sorts belysning för utomhusbruk samt bra kontakter. Behöver du fler, eller hjälp med installation av el, kontakta en elektriker i Göteborg. Eller, ja en där du bor! Det börjar ju redan nu komma upp en del julbelysning i det offentliga, så det är ju ok att själv börja belysa trädgården. Inne, ja där är det kanske inte tid än att dra fram adventsstakar. Själv gör jag det först till första advent!

Tips för julbelysning ute

Om du har en flaggstång, nyttja den! Häng upp en flaggstångsslinga, ofta bestående av fem strängar försedda med hundratals led-lampor var för att förvandla din stång till ett gnistrande monument!

Det finns även smarta ljusnät, att hänga över buskarna. Lite lättare att sätta dit och ta bort än den vanliga slingan!

Ett enkelt sätt att liva upp husfasaden i vintermörkret är att använda en projektionslampa som projicerar rörliga eller stillastående mönster, till exempel snöflingor, stjärnor eller julgranar. Kombinera gärna med lysande skulpturer, så som tomtar, renar, snögubbar med mera.

En istappsslinga är även det fint att hänga upp. Passar bra längs stuprännan eller från taket på uteplatsen.

Om du inte vill krångla med el och kontakter, satsa på slingor och belysning med batteri!

11 Nov 2021