Satsa på en hygrometer

Något som kan vara bra att ha i hemmet, det är en så kallad hygrometer. Det är ett slags instrument som kan mäta luftfuktigheten i ett rum eller i en byggnad. Det gör det enklare att ta reda på hur fuktigt det är på vissa ställen. Om du vill se flera modeller och läsa en bra jämförelse så kan du kolla in Bäst I test-guiden. Det finns de du kan sätta ut hemma i rummet, samt att det även finns större sådana där det går att mäta fukt i väggar, golv med mera.

Vad för hygrometer ska du köpa?

Om du har bestämt dig för att du ska köpa dig en hygrometer, så är det bra att kolla upp vad den har för funktioner. Det så att den har de funktioner du behöver ha. En del mäter bara luftfuktighet, medan andra kan mäta både fukt och temperatur.

De flesta som är för hemmabruk, de drivs med batteri. Sedan finns det de som kan ge dig en historik bakåt i tiden. Hemma räcker det ofta med en ganska enkel variant. 

Olika hygrometrar kan mäta olika områden. Det finns en del maskiner som kan användas för att mäta i olika material, medan andra är bara för själva rummets luftfuktighet.

Kolla även hur noggrannheten är på den du fundera på att köpa samt om den kommer med eller utan smart display.

Fundera även på vad den får kosta i inköp.

2 Oct 2022