Vad kan du göra själv och vad ska proffsen fixa?

Om du ska renovera hemma är det bra att dela upp det i flera delar. En del saker kan du göra på egen hand, andra saker är bäst att överlåta till proffsen. Behöver du en rivning Täby finns det proffs att kontakta. Om du är osäker på att göra något alls själv så är det bra diskutera med hantverkare och några hantverkskunniga hemmasnickrare så får du hjälp med att bedöma vad som är rimligt och inte att göra själv.

Olika delar av huset

Olika delar av huset ska renoveras på olika sätt. När det gäller köket är det rätt enkelt att på egen hand riva ut det gamla samt montera in nya skåp. Men det gäller att få alla mått rätt! Vatten och avlopp är svårare. Känner du dig osäker, så tveka inte att anlita hantverkare

Badrummet där kan du om du vill riva ut själv. Men vatten, avlopp och el bör installeras av proffs. Samma med våtrumsisolering.

I de andra rummen är det rätt så lätt att göra rivningsarbeten. Det svåra kan vara om det är bärande väggar.  Sedan att måla om, tapsetera med mera är inte heller så svårt att göra på egen hand. Det gäller bara att göra ett bra underarbete. 

Alla typer av elinstallationer bör du låta bli, då detta ska göras av en behörig elektriker, annars kan du få problem med försäkringsbolaget i senare skede.

12 Dec 2020