Underlätta din flytt

En flytt innebär en hel del moment som ska göras. Det är dels allt kring flyttdagen, som att bära och transportera från din gamla bostad till din nya. Det kan du få hjälp med via en flyttfirma i Uppsala. Du själv måste dock se till att göra andra saker i samband med din flytt. Bland annat ska du flytta på eller byta avtal och abonnemang samt göra en adressändring. Sen var det ju detta med packningen av alla dina saker.

Var smart då du packar

När du ska till och packa dina saker, börja med att göra en rejäl rensning av alla dina saker. Rannsaka dig själv och fundera på vad du ska spara och ta med och vad du kan göra dig av med. Är det trasiga saker, kasta dem och resterande kan du sälja eller skänka bort. Det är skönt att kunna rensa ut en massa prylar du inte har behov av. Sen blir det ju mindre att packa med. När du packar, ha gärna likadana kartonger, de är enklare att stapla och transportera. Märk upp alla lådor med vad det är i eller vilket rum de ska till i nya bostaden. 

Flyttstädning

En flytt avslutas alltid med att du ska städa ur din gamla bostad, det genom en så kallad flyttstädning. Den kan du göra på egen hand eller så kan du satsa på att anlita en städfirma som tar hand om hela alltet. 

 

9 Jan 2021