Tvätta bilen

Även om det mest är hus och hem jag annars ger tips kring städning, så är det även minst lika viktigt att ta hand om bilen på rätt sätt. Det genom att tvätta den då och då samt städa dess insida. Om du inte har körkort och bil än, så kanske det är läge att börja övningsköra? Du kan boka halkbana i Stockholm och så kan du tvätta mammas eller pappas bil om det är den du får låna om du övningskör. Men hur tvättar man då bilen på rätt sätt? Förvisso går det åka till en automatisk tvätthall eller lämna in den för rekond, men det är inte så svårt att faktiskt tvätta bilen på egen hand.

Rengör din bil på rätt sätt

Allra först så ska bilen avfettas. Det är här du lägger grunden för att det ska bli bra och du bör inte fuska med detta moment.  Var extra noga med vilken avfettning du använder eftersom en sommartvätt är en sak och vintertvätt något annat.

Efter du sprayat på avfettning så ska du spola av bilen, så att medel och smuts åker av. Därefter är det dags att schamponera bilen. Vilket medel man väljer spelar inte så stor roll, så länge det är ett schampo avsett för bilar. Var noga med att svampen är ren samt rätt så stor. Skölj svampen regelbundet under tiden du schamponerar. Sedan kan du skölja av allt och gå efter med en grovtorkning. Sist kan du satsa på att vaxa bilen så att den håller sig längre. 

23 Feb 2021