Storstädning

Något som är bra att göra lite emellanåt är en storstädning av hemmet. Det då man är lite mer grundlig än annars. En bra tumregel är att storstäda var tredje månad. Det kan passa bra att göra inför våren, inför sommaren, efter sommaren och inför julen. Även om du städar varje vecka hemma, eller har en städfirma som städar varje vecka, så är det ändå bra att göra detta. Storstädning innebär nästan samma sak som en flyttstädning. Det är bra att verkligen göra rent, överallt! Ta ut alla mattor och piska, damma och torka varje vrå och ge extra kärlek till både köket och badrummet. 

Ta ett rum i taget

Spring inte runt och ta lite här och där då du ska storstäda, utan fokusera på ett rum i taget. Lägg gärna en hel helg på städningen, så att det blir ordentligt gjort.

I köket kan du rensa kylen från gammal mat, samma med frysen som även är bra att frosta av. Plocka ur skafferiet, släng gamla saker och torka ur. Dra fram spisen och gör rent bakom den samt gör rent ugnen och spisen. Ge lite kärlek till fläkten med. Släng eller tvätta alla disktrasor, ta fram nya svampar, tvätta alla handdukar, grytlappar och grytvantar. 

I badrummet bör du se till att kalka av, torka rent, göra rent golbrunnen, göra rent speglar med mera.

I övriga rum kan du damma, torka och skaka/piska mattor. Passa även på att putsa alla fönster då du storstädar.

22 Oct 2020