Städa toaletten

Badrummet och toaletten är viktigt att hålla det rent i. Det eftersom det är rum där det kan samlas en hel del bakterier och annat, eftersom de används för olika behov. Just själva toaletten är bra att göra rent, minst en gång per vecka. Ha även en toaborste för att kunna göra rent vid behov. 

Göra rent toalettstol

För att enkelt göra rent toalettstolen behöver du detta:

Toalettrengöring
Gummihandskar
Allrengöringsmedel
Tandborste
Toalettborste
Papper eller trasa

Så här gör du:

Ta på dig gummihandskar och spraya därefter toaletten med allrengöringsmedel. Sedan kan det sitta där och verka medan du fäller upp locket och i kanten applicera toalettrengöring längs med hela insidan. Du kan sedan använda papper eller trasa för att torka rent toaletten från medlet. Om du använde trasa, se till att tvätta den efteråt och använd den bara till att göra rent toan med. 

Tandborsten använder du till e ställen som är svåra att komma åt – exempelvis längs kanten på insidan av toaletten och nere vid silikonkanten vid golvet.


Avsluta med att ta toaborsten och skrubba rent på insidan. Sedan spolar du och det är klart.

Städa resten av badrummet

Även resterande delar av badrummet är viktigt att städa på ett bra sätt. Det oavsett om det är flyttstädning eller veckostädning. Handfat, kranar, speglar, dusch och badkar ska göras rent och det kan med fördel även det göras en gång per vecka. Det är som sagt viktigt att hålla rent i dessa utrymme av hemmet. 

8 Dec 2020