Så här flyttstädar du enklast

När man flyttar är det mycket att hålla ordning på. Man ska anmäla ny adress, det ska bokas in en flyttfirma om man inte kör alla grejer på egen hand och sedan ska man se till att lämna det snyggt och prydligt efter sig. Antingen så beställer man en flyttstädning i Helsingborg om man flyttar i den staden, eller så tar man tag i det på egen hand. Här får du tips om du ska göra det själv. 

Dela in bostaden i olika sektioner

För att underlätta flyttstädningen kan du dela upp lägenheten eller huset i olika delar. De som tar allra längst tid är kök och badrum. Har du hjälp kan man med fördel be en person ta köket, medan en annan tar sovrum, hall och vardagsrum. Spara badrummet till sist för ni kommer att behöva det till era behov plus att det är bra att ha någonstans att byta ut smutsigt vatten. 

Även företag som erbjuder flyttstäd i Lund eller andra städer brukar tänka likadant. 

Börja sedan uppifrån och ned, och längst in. På det viset kommer du hela tiden att förflytta det smutsiga närmare och närmare utgången. Dammsug taket, och glöm inte ventilationen. Putsa sedan fönstren, och dammsug sedan rummens golv. Avsluta med våttorkning. Genom att se det i mindre portioner blir det enklare att genomföra och känns inte heller lika jobbigt. 

15 Feb 2021