Rengöring av tvättmaskin

En tvättmaskin hemma är guld värt! Om du inte har en, och ska installera en, så kan du behöva anlita en bra elektriker i Lund för att hjälpa dig med vissa delar. En VVS installatör kan även det behövas. Är alla delar framdraget, som el och avlopp, ja då är det oftast bara att koppla in den. 

En tvättmaskin gör din tvätt ren, men den kan behövas ta om hand, så att den inte börjar lukta. Gör den det, så kan det sprida sig vidare till dina kläder sedan. 

Ett bra husmorsknep

Det finns ett bra husmorsknep för att göra rent tvättmaskinen på enkelt sätt. Det är att ta ett par matskedar bikarbonat med lika stor del vatten och häll i tvättmedelsfacket. I trumman på tvättmaskinen häller du ett par deciliter ättika. Kör sedan ett program på hög värme.

Det går även att göra rent maskinen med bara ättika eller med en disktablett. Lägg in tabletten i trumman, stäng luckan och kör ett program på 90 grader. Det finns även särskilt tvättmaskinsmedel att köpa om du vill.

Förebygg ofräsch maskin

Du kan förebygga att maskinen blir ofräsch. Det genom att alltid låta luckan samt tvättmedelsfacket vara öppna när du avslutat tvättandet. Då slipper mögel bildas eftersom det lättare bli torrt. Du kan även se till att torka ur bälgen, där det lätt samlas ludd och smuts, med en trasa efter avslutad tvätt. Torka också av insidan av luckan ibland med en fuktig trasa.

11 Sep 2021