Rengöring av rullgardiner

Rullgardiner drar gärna åt sig en hel del damm. Mer än vad exempevis persienner gör. Det är bra att regelbundet se till att göra rent dina rullgardiner för att hålla dem i bra skick. Det enklaste sättet att hålla dem rena är att dammsuga eller borsta dem, det tar bort dammet på ett effektivt sätt. Det går även att blöta ner dem med vatten. Men var försiktig så att de inte tappar färgen. Har du dessutom rullgardiner behandlad med en antistatisk beläggning så gäller det att inte gnugga bort det. En del rullgardiner kan med fördel kemtvättas. 

Ett tips är att använda en duk med lite sköljmedel när du rengjort dem, det håller dammet borta längre. 

Småfläckar

Småfläckar på dina rullgardiner kan rengöras med en fuktig trasa eller svamp. Du kan använda dig av ett  icke syntetiskt rengöringsmedel och ljummet vatten. Det är bra att direkt ta bort fläckar när de uppkommit. Får de sitta så är de svårare att få bort.

Mycket smuts

Mycket smutsiga rullgardiner är svåra att rengöra. Då kan det vara bra idé att köpa ny rullgardin i Göteborg. Det är ju inte fel att då och då byta ut dem du har, särskilt om de gamla är just smutsiga och trista och kanske även slitna. Om du ändå vill försöka göra rent dem, undvik att tvätta i maskin. Handtvätt eller att lämna in dem till kemtvätten är det du då bör göra med dem.

13 Apr 2021