Hur tar du hand om ytterdörren?

Det första som möter dig eller dina besökare till ditt hus, det är ju din ytterdörr. Det är rätt bra att ge den rätt vård, omsorg och skötsel. Funderar du på att köpa en ny ytterdörr så kan du få installation till fastpris hos Mockfjärds. Att sköta din dörr på rätt sätt gör att den bevarar sitt utseende under hela dess livstid samt att det är bra mycket trevligare med en ren dörr. Sedan så står den bättre emot väder och vind med för den delen.

Så tar du hand om din ytterdörr

Om du har en målad ytterdörr, så måste du se till att underhålla den på rätt sätt. Du bör se över den minst två gånger per år, men gärna oftare. Du kan göra rent den enkelt med hjälp av ljummet vatten. Använd inte starka rengöringsmedel, då det inte är bra för målade dörrar. Om du har möjlighet, sätt ett tak över ytterdörren, det förlänger dess livslängd.

Det går även att vaxa din målade ytterdörr. Det gör att den står bättre emot vårt svenska klimat. Innan du vaxar, gör rent dörren, med ett fettlösande diskmedel eller bilschampo. 

Har du en dörr i teak eller ek, så kan du behöva olja in den lite då och då. Det 2-4 gånger per år eller efter behov. 

Om du drabbats av mögel på ytterdörren så är det ofta lätt att åtgärda. Gör rent dörren ordentligt samt tvätta med mögeltvättmedel. Slipa dörren efter tvätt, samt olja in den efter det. 

16 Aug 2021