Hitta mögel

En del mögel i hemmet det är enkelt att hitta och enkelt att åtgärda. Annat mögel kanske du inte kan se, men känner doften av. Då kan det vara bra med en inspektionskamera för att komma åt på platser som annars är svåra att nå. Det kan även vara en god idé att satsat på att göra en mögelinspektion. 

Var finns möglet?

Om du gör en egen mögelinspektion, se då till att noggrant söka efter mögel i varje rum i ditt hus, och glöm inte vinden och källaren.

Områden du bör ge extra uppmärksamhet till är områden runt vattentäkter, exempelvis nära dusch eller badkar, handfat eller rör. Du bör särskilt vara noga med att kontrollera områden där du tidigare har haft problem med fukt. 

Det finns även det mögel som är så att säga dolt för blotta ögat. Det kan då växa bakom murar, över tak, under golv eller i luftkonditioneringskanaler. Kontrollera trånga utrymmen med en inspektionskamera. Om det är så att du även hittar små fläckar av mögel på en yta kan det betyda att det kan finns en större mögelkoloni som växer och gömmer sig på den andra sidan.

Gör mögelsanering

Om du hittar mycket mögel hemma, se då till att göra en sanering av detta. Se även till att göra en fuktsanering. Annars kommer möglet att komma tillbaka om inte fukten försvinner. Det är bra att ta in företag som är experter på detta för att få rätt hjälp.

30 Dec 2020