Flyttstädning

En av de allra viktigaste städningarna, det är flyttstädningen. Den görs alltid i samband med en flytt. Om man hyr en lägenhet, så kommer hyresvärden att kontrollera att du har städat på ett bra sätt. Om du inte har det, så kommer du antingen få göra om det, eller så kommer hyresvärden anlita en städfirma av eget val, men du får betala. Det kan då vara bättre att själv anlita en städfirma i Söderhamn, så att du får bättre pris. 

Städa från golv till tak

En flyttstädning, det innebär att du ska städa från golv till tak och allt däremellan. Det innebär att det inte räcker med att dammsuga och torka golv. Du ska bland annat se till att torka ur alla skåp och garderober, torka av lister, karmar, kontakter, lysknappar med mera. Du får inte heller glömma att städa bakom element. Köket och badrummet är de två rum som kräver mest städning. Badrummet har ju dusch eller badkar, så det ska göras rent så väl som golvbrunnen ska rensas, porslinet torkas, samt eventuellt städa tvättmaskin om det finns en sådan. I köket har du spis och ugnen, samt kylen, frysen, fläkten. Alla rum ska även dammsugas och torkas och alla fönster ska putsas. 

Använd checklista

Två goda råd jag har när det kommer till flyttstädning Bollnäs, det är för det första, ha gott om tid på dig och för det andra, se till att använda en checklista då du städar. Då missar du inget!

24 Sep 2020