Fixa ett strömavbrott

Ibland så händer det ju att det blir totalt mörkt hemma och det på grund av ett strömavbrott. Detta avbrott kan bero på olika saker. Det du först ska kontrollera är om det bara är hos dig. För då kan det vara att en propp har gått eller att jordfelsbrytaren har slagit av. Då är det lätt fixat. Strömmen kan även gå på grund av oväder, grävarbeten eller liknande eller så kan det bero på ett allvarligare fel. Då kan det vara bra att ringa en eljour i Göteborg för att snabbt få hjälp. 

Om strömmen har gått

Om det inte är en propp eller ett allvarligt fel som en eljour Göteborg kan åtgärda, så är det på grund av annat och då är det bara att vänta ut det. Ofta kan det orsakas av något ute, som vädret eller arbeten av olika slag. Om du inte vet när strömmen kommer tillbaka så är det bra att ha saker hemma för att klara av ett strömavbrott. Se därför tilll att alltid ha fickklampa, batterier, stearinljus, tändstickor, batteridriven radio, powerbank med mera lätt tillgängligt

Det är även bra att fylla upp vatten i flaskor och stäng till dörrarna till rummen som inte används, för att spara på värmen.

Det kan vara smart att ha en så kallad krislåda hemma. För att klara tre dygn utan el behöver du en krislåda som innehåller:

  • Vattendunkar, mat som klarar rumstemperatur, campingkök med bränsle eller grill för utomhusbruk.
  • Alternativ värmekälla, ficklampa med extra batterier, stearinljus, värmeljus, tändstickor, varma kläder och filtar.
  • Radio med batteri.
  • Husapotek med plåster, värktabletter, sårvård etc.
  • Hygienartiklar och våtservetter.
28 Oct 2020