Få marmorgolvet att se ut som nytt

Marmorgolv är vackert, men det gäller att sköta om det på rätt sätt så att det behåller sin glans och lyster. För att göra rent marmor, oavsett om det är golvet eller bänkskivan, så är det såpa som gäller. Det är nämligen så att marmor tillsammans med såpan ger rätt slags porfyllnad i stenen utan att täta stenens porer. Stenen får därmed ett mycket bra ytskydd. 

Du kan då du ska städa ditt marmorgolv ta såpa och nästa gång med. Det görs under ett par städomgångar kan man säga. Sen ska du så att säga skura ur såpan. Det kan göras med borste och allrent. Gången efter så använder du såpa igen.

Växla då du städar golvet med marmor

Det gäller alltså att växla och det kan göras så här:

- Ytan städas med vanlig såpa
- Efter ett par gånger sådana städningar gör du en uppskurning, med borstar och Allrent. (Inga andra tillsatser eller vax eller polish)
- De två gångerna du ska städa efter uppskurning så ska du åter städa med förhöjd såpahalt i vattnet (2-5 gånger det normala)
- Därefter städar man med normal såpa/tvållösning igen (Blir det överskott av såpa ta bort med vatten så att det inte blir halt)

Hur ofta man gör en uppskurning beror på hur hårt ytan smutsas. De mest trafikerade delarna av golvet kan rengöras oftare.

Polera marmorgolvet

För att få golvet att se nytt ut igen så kan man även välja att polera marmorgolv. Det görs enklast genom att anlita ett företag som kan det!

29 Apr 2021