Få bort svartmögel i hus och badrum

Svartmögel, det uppstår gärna i de utrymmen där det ofta är fuktigt. Det innebär att det gärna dyker upp i badrummet, köket, tvättstugan och så vidare. Sedan händer det även att mögel uppstår på vinden eller i källaren och sedan sprider sig vidare. Det går att städa bort möglet, men, det är bra att se över problemen med fukt, annars kommer det att komma tillbaka. Det kan därmed vara bra att anlita städfirma, eller saneringsfirma för en första åtgärd. 

Städa mögel på egen hand

Som sagt, det är fukten som leder till mögel, så det måste åtgärdas. Men du kan städa bort ytligt mögel på flera sätt. Ett enkelt sätt är att använda dig av tvål och vatten helt enkelt. Eller rättare sagt göra en blandning av  tvättmedel och vatten för att tvätta bort svampen från icke porösa ytor så som glas och kakel.

Ett annat sätt är att använda dig av bakkpulver, eller vinäger. Det går även använda dig av klorin, väteperoxid och ammoniak.

Dock är det så att de flesta medel, de dödar inte möglet utan det tar bara bort det ytliga. Det gäller att åtgärda problemet som orsakar att det uppstår. Då handlar det om en mer kraftfull sanering följt av förbättringar av ventilationssystem och luftflödet i bostaden. Om det behövs göras så är det bra att ta hjälp av professionella yrkesmän. Det så att det blir gjort på ett bra sätt så att inte fukten eller möglet kommer tillbaka. 

6 Nov 2020