Effektiva städtips för dig som inte gillar att städa

Att ha ett nystädat hem, det är en härlig känsla. Att allt är på rätt plats, det är rent, det doftar gott och man kan slappna av. Men, det är inte alla som gillar att städa och ofta är det ju mycket att städa på en och samma gång. Det beror på att många skjuter upp alla saker till helgen. Dock finns det ett par bra städtips som hjälper dig hålla ordning på ditt hem så att du inte behöver städa så mycket varje gång.

Bra städtips som gör att du slipper städa så ofta

Att alltid städa upp i köket efter du har gjort något är en bra idé. Lämna ingen disk diskhon eller på diskbänken och torka alltid av ytorna och håll diskhon ren.

Badrummet kan du städa av lite snabbt, varje gång du använt det! Du kan ha en en trasa tillgänglig och torka ur handfatet, tvätta av toaletten med toaborsten och spraya på lite rengöring i duschen.

När du rör dig i hemmet, mellan olika rum, ta då alltid med dig saker och ställ på rätt plats. Häng även alltid in kläderna där de ska vara och häng dem inte på stolen eller sängen.

En annan bra vana är att ta ut soporna varje dag även om soppåsen inte är helt full.

Gör det även till en vana att alltid bädda sängen så fort du kliver upp på morgonen. Det är mycket härligare att lägga sig i en bäddad säng.

Förbjud högar hemma. Det är lätt att skapa högar av saker på vissa platser. Det är synd eftersom det tar så kort tid att lägga saker där de ska vara och mycket lättare att hitta dem sedan.

Fler smarta tips

  • Lägg en kvart varje dag på att ta hand om det som blivit rörigt.
  • Håll alla platta ytor rena från högar.
  • Lägg bort det du inte använder på en gång.
  • Gå runt i ditt hem nu och plocka ner 10 saker som du inte behöver längre. Ge bort, sälj eller släng dem.
  • Städa med din favoritmusik på i bakgrunden eller i hörlurarna.
  • Köp bra städutrustning. Jobbet blir mycket lättare med rätt saker.
13 Feb 2021