Bästa sättet att städa dina trägolv

För att dina trägolv ska hålla sig fina länge och hålla bra, så gäller det att vara varsam då du städar dem. Det är inte bara att blaska på en massa vatten på dem till exempel. Om dina golv är väldigt slitna, så kan du med fördel slipa dem, eller satsa på en ny golvläggning via en golvläggare i Göteborg. Men så länge de är i ok skick, så kan du genom att ta hand om dem på rätt sätt förlänga deras livstid. 

Att städa ditt trägolv

Ofta är det parkett man talar om, när det gäller trägolv, men de flesta trägolv kräver samma sorts rengöring. Något som kan skada golvet är grus och småsten, så försök att inte dra in sånt, genom att ha en bra hallmatta. När du ska städa sedan, börja då med att sopa bort löst skräp, annars kan det fastna på dammsugarmunstycket och göra repor. Då du dammsuger, fäll ut borsten på munstycket. 

Det går bra att våttorka trägolv, men det gäller att inte ha allt för mycket vatten i moppen då du gör det. Du vet att du har en lagom mängd vatten i moppen eller på trasan har du om vattnet torkar upp igen inom någon minut. Använd dig av ett milt rengöringsmedel, aldrig rengöringsmedel med ammoniak.

Har du fått fläckar på golvet, så kan det gå att få bort med ett rengöringsmedel anpassat för trägolv. En mikrofiberduk kan även det hjälpa. Om det är svåra fläckar, eller mycket repor, satsa på ny golvläggning Göteborg eller slipa ner det!

5 Feb 2021