Att tänka på när du ska anlita en städfirma

I dag är det inte ovanligt att anlita en städfirma, för hemstädning eller för flyttstädning. Även företag anlitar dem för kontorsstädning, trappstädning och så vidare. Att anlita hemstädning, det innebär att man får sitt hem städat, en gång per vecka, eller varannan. Det finns en del saker du bör tänka på om du ska anlita en städfirma. Oavsett om det rör sig om ett enstaka tillfälle eller mer regelbunden städning är det viktigt att hitta en städfirma som du känner förtroende för och är nöjd med. 

Hur ofta vill du ha din städning?

En bra sak att först bestämma dig för, det är hur ofta du vill ha städhjälp. Många städfirmor erbjuder hemstädning som abonnemang. Men även för enstaka tillfällen. Om du vill ha det städat varje vecka, eller varannan, så kan det vara bra att hitta ett abonnemang som passar dig. Du bör även fundera på vad du vill ska ingå i städningen. De flesta som erbjuder abonnemang på städning har ett visst antal moment som ingår i det. Dessa bör vara specifierade på deras sida, annars ska du fråga. Moment som brukar ingå i hemstädning är bland annat dammsugning, dammtorkning,avtorkning av vitvaror och rengöring av badkar. Fönsterputs och annat brukar däremot vara en tilläggstjänst. 

En annan sak att kolla upp är om städfiman står för städmaterial eller om det är du som ska göra det. Be om offerter från flera olika företag, så att du kan jämföra dem med varandra, innan du bestämmer dig. 

2 Oct 2020